Siyaset

HÜDA PAR'dan Açıklama: Bismil Belediye Başkanlığı İçin Aday Açıklandı

HÜDA PAR'dan Adaylık Açıklaması: Asılsız İddialara Cevap... HÜDA PAR, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Bismil Belediye Başkanlığı için adaylarını açıkladı.

Abone Ol

Ancak adaylık duyurusunun ardından bazı medya organlarında Ali Bilmez hakkında asılsız haberler ve iddialar ortaya çıktı.

Ali Bilmez, söz konusu haberlerde 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan'a yapılan saldırıyla ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirtti. Ancak Bilmez, söz konusu tarihlerde 28 Şubat süreci kapsamında dindar kesimlere yönelik zulüm sürecinin mağduru olarak tutuklu bulunduğunu ve bu iddiaların tamamen uydurma olduğunu ifade etti.

Ali Bilmez, cezaevinde olduğu bir dönemde gerçekleşen bir olayla ilişkilendirilmesinin kişilik haklarına yönelik ağır bir saldırı ve itibar suikasti olduğunu belirtti. Basın yayın ilkeleri ve ahlak kurallarıyla izahı mümkün olmayan bu itham ve iddialarla ilgili olarak sorumlulardan hukuki zeminde hesap soracaklarını belirtti.

Ayrıca, Bilmez, bu iddia ve ithamların HÜDA PAR'a yönelik uzun süredir devam eden karalama ve dezenformasyon kampanyasının bir parçası olduğunun farkında olduklarını vurgulayarak, son genel seçimler öncesinde partilerine karşı yoğun bir kampanya yürütüldüğünü üzülerek müşahede ettiklerini ifade etti.

Bilmez, halkın partilerine ve kendisine gösterdiği teveccühü hafife almak isteyen bu karalama ve iftira kampanyasının, inanç, azim ve kararlılıklarını artırdığını ve haklı dava ve ilkeleriyle halka hizmete devam edeceklerini kamuoyuna ilan etti. Açıklama 13 Ocak 2024 tarihinde Diyarbakır-Bismil İlçe Belediye Başkan adayları olarak yapıldı.