Gazze'de 60 binin üzerinde yaralı insanın olduğunu belirten Demir, bunların 27 binden fazlasının uzuv kaybı yaşamış veya yaşama riski taşıdığını ifade etti.

Türkiye'nin bu acı duruma el atması gerektiğini vurgulayan Demir, yaralıların ülkeye getirilerek tedavilerinin burada yapılması için acil adımlar atılması çağrısında bulundu. Bu, sadece insani ve İslami bir sorumluluk değil, aynı zamanda vicdani bir gereklilik olarak da nitelendirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze'den Türkiye'ye 182 Hasta Nakledildi

Boykot Hassasiyeti Olanlar İçin: Boykot Dedektifi Uygulaması Yeni Sürümüyle Yayında! Boykot Hassasiyeti Olanlar İçin: Boykot Dedektifi Uygulaması Yeni Sürümüyle Yayında!

Türkiye'ye bugüne kadar 182 hasta nakledildi. Refakatçilerle birlikte toplamda 359 kişi getirilmiş oldu. Ancak getirilenlerden bugüne kadar 2 hasta hayatını kaybetti. Şu an 6 hasta yoğun bakımda, bunlardan 2'si ciddi durumda ve entübe halindeler. Bir hasta göğüs kanseri, diğeri ise mide kanseri tanısıyla takip ediliyor. Yaşları sırasıyla 63 ve 70 olan hastaların durumu oldukça kritik.

Daha Fazla Nakil Bekleniyor

Gazze'de sağlık hizmetlerinin giderek yetersiz hale geldiği bir döneme girildiğini ve bu nedenle hastaların naklinin daha fazla olabileceğini ifade etti. Üçlü koordinasyon ekibinin, yani İsrail, Mısır ve Türkiye'nin oluşturduğu koordinasyon ekibinin bu transfer hazırlıklarını yoğun bir şekilde devam ettirdiğini belirtti.

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk