Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde kamu personeli alımlarında mülakatların kaldırılacağına dair verdiği söz, son günlerde tartışma konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamaya göre, mülakat sistemi kalkmayacak, sadece değişecekti. Bu açıklama üzerine HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Ramanlı, açıklamasında, mülakatın kaldırılması sözünün Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçim vaadi olduğunu ve hükümet için bağlayıcı olduğunu belirtti. Ayrıca, görevin getirdiği zorunluluklar dışında istisnaların oldukça sınırlı olduğunu vurguladı.

Hükümet yetkililerine seslenen Ramanlı, seçimde verilen vaatlerin mümkün olan en kısa sürede yerine getirilmesi gerektiğini ve aynı konuda farklı açıklamalar yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Mülakat uygulamalarının kamu personeli alımlarında nasıl değişeceği ve hangi kriterlere dayalı olacağı konusu, ilerleyen günlerde daha fazla tartışma konusu olmaya devam edeceğe benziyor.

Editör: Ömer Faruk