Siyaset

HÜDA PAR'ın Elazığ Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen isim Yasin Kavaklı oldu.

Parti, yerel seçimlerde bazı bölgelerde ittifak adayını destekleyeceğini, diğer bölgelerde ise kendi parti logosu ve adaylarıyla seçimlere katılacağını duyurmuştu.

Abone Ol

Bingöl'de düzenlenen aday tanıtım toplantısına, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Genel Başkan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Elazığ Belediye Başkan Adayını açıkladı ve bu ismin Yasin Kavaklı olduğunu belirtti. Yasin Kavaklı, 2018 yılından beri Elazığ İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmektedir.

Yasin Kavaklı, 1989 yılında Kovancılar Karınca Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karınca köyünde tamamladıktan sonra Kovancılar Lisesi'nden mezun oldu ve uzaktan eğitimine Elazığ merkezde devam etti. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde tecrübeli olan Kavaklı, tekstil, ayakkabı, hırdavat ve mobilya sektörlerinde idarecilik görevlerinde bulundu. Ayrıca, ulusal yayın yapan özel bir gazete ve haber ajansı kuruluşlarının Elazığ muhabiri olarak çalıştı ve daha sonra bu yayınların Elazığ il koordinatörlüğünü üstlendi.

Uzaktan eğitim sürecinde gençlik yapılanmalarında etkili olan Yasin Kavaklı, gençlik derneklerinin yönetim kurullarında yer aldı ve özel bir üniversite öğrenci yurdunda idarecilik görevini üstlendi. 2015 yılında HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları başkanlığı görevini üstlenen Kavaklı, 2018-2023 yılları arasında HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü. Evli ve 2 çocuk babası olan Yasin Kavaklı, hem profesyonel hayatta hem de siyasi kariyerinde önemli deneyimlere sahiptir.