TUSAŞ Genel Müdürü: Genç Mühendisler Olmasaydı KAAN Uçmazdı TUSAŞ Genel Müdürü: Genç Mühendisler Olmasaydı KAAN Uçmazdı

İlk aşamada eğitim uçağı olarak planlanan HÜRKUŞ, ilerleyen süreçte hafif taarruz ve silahlı keşif varyantlarıyla da donatılabiliyor.

HÜRKUŞ-C olarak adlandırılan silahlı varyant, çeşitli mühimmat ve ekipmanlarla entegre edilerek başarılı uçuş ve atış testlerinden geçti. Bu sürüm, yurt dışında da ilgi gördü ve Afrika ülkelerine yapılan ihracatlarla başarı elde etti. Ayrıca, HÜRKUŞ Hava Yer Entegrasyon Uçağı varyantı, Hava Kuvvetleri Komutanlığının Muharebe Ateş Destek Timi ve ileri hava kontrolörü eğitim faaliyetlerinde kullanılması için geliştirildi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii, HÜRKUŞ Programı'nda elde ettiği başarılarla birlikte HÜRKUŞ-2 Projesi'ni yürütmekte. Proje kapsamında HÜRJET-2'nin üretimi devam ediyor ve uçağın ilk uçuşunun haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Türk Hava Kuvvetleri, HÜRKUŞ-C'ye olan yurt dışındaki talepleri karşılamak amacıyla Afrika ülkelerine ihracat yaptı. Ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine 55 adet HÜRKUŞ-2 eklemesi planlanıyor. Bu satışların, mevcut ve gelecekteki yurt içi ve dışındaki ihtiyaçları göz önünde bulundurarak önemli bir başarı elde etmesi bekleniyor.