Dünya

Husiler: Terör örgütü ilan edilmemiz bizi Filistin'i desteklemekten alıkoymayacak

Husiler, ABD tarafından "yabancı terör örgütleri" listesine alınmalarının, Filistin'e olan desteklerini sürdürmelerini engellemeyeceğini belirtti.

Abone Ol

Görsel Haber - Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, "ABD'nin terörist olarak sınıflandırması bizi Filistin'i ve Filistin halkını desteklemekten alıkoymayacak." dedi.

Abdusselam, ABD'nin Husileri terör örgütleri listesine alma kararının sahada bir geçerliliği olmadığını vurgulayarak, "Bu karar, Filistin'e destek yönündeki tutumumuzu güçlendirmekten başka bir şeye yaramaz." ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, Yemen'deki Husileri, Kızıldeniz'deki saldırıları nedeniyle tekrar "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Husilerin Kızıldeniz'deki gemi ticaretini aksatan saldırıların Amerikan personelini tehlikeye attığını ve ABD yönetiminin bu saldırılara ortak tepki verdiğini ifade etmişti.

Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koymaya ve bazılarına dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başlamıştı. ABD, bu süreçte Husi güçlere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu deniz görev gücü oluşturduğunu duyurmuştu. Kızıldeniz'deki gelişmeler, küresel deniz ticaretinin güvenliği açısından endişe yaratmış ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından müdahale çağrılarına yol açmıştı.