Dünya

Husiler'den İşgalci İsrail’e Tehdit: Gelişmiş Silahlarımızla Hazırız

Yemen’deki İran destekli Husi lideri Abdulmelik el-Husi, pek çok ülkede bulunmayan gelişmiş askeri silahlara sahip olduklarını ve bu güçle düşmanlarına karşı hazırlıklı olduklarını açıkladı.

Abone Ol

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, başkent Sana'nın ele geçirilmesinin 10. yıl dönümünde yaptığı televizyon konuşmasında Yemen’in gelişmiş füze gücü başta olmak üzere deniz ve hava savunma sistemlerinde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı. Husi, "Birçok ülkede bulunmayan gelişmiş askeri silahlara sahibiz ve füze gücümüz, düşmanlarımız karşısında Yemen halkı için stratejik bir vurucu güç haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Husi, ABD’ye ait silahlı insansız hava araçlarının düşürülmesinin, Yemen’in savunma kabiliyetini gösterdiğini belirtti. İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına da değinen Husi, bu saldırıların tüm İslam ümmetine yönelik bir tehdit olduğunu ve İsrail’e karşı verdikleri mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Özellikle Kızıldeniz’de İsrailli gemilere yönelik saldırılarla dikkat çeken Husi güçleri, 31 Ekim 2023’ten bu yana bölgede İsrailli ticari gemilere el koyup bazılarına saldırılar düzenliyor. Bu durum, deniz ticaretinde ciddi güvenlik endişelerine yol açtı ve ABD liderliğinde bir dizi çok uluslu askeri operasyon başlatıldı.

Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12’sinin geçtiği Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz’deki bu gerilim, dünya çapında ekonomik etkiler yaratırken, Avrupa Birliği ve diğer ülkeler bölgede güvenlik sağlamak için ortak misyonlar başlattı.