Sakarya'da Feci Kaza: Alev Alan Otomobilde Yanarak Can Verdi Sakarya'da Feci Kaza: Alev Alan Otomobilde Yanarak Can Verdi

Haber Merkezi-İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren kurum, "Biz 650 bin konutu dönüştüreceğiz" dediğimizde maalesef CHP'li İBB Başkanı'nın şunu ifade ettiğini belirtti. Bu konutların dönüştürülmemesi gerektiğini söylüyor. Niçin? Çünkü kendisi böyle bir işi yapamayacağını biliyor. İstanbul bir deprem şehriyse, Türkiye bir deprem ülkesiyse dolayısıyla bu manada İstanbul'da depremi birinci gündem haline getirmek zorundayız.

İstanbul'da istiyoruz ki tek bir riskli yapı kalmamalı. İstanbul'da baktığınızda 1.5 milyon riskli konut olduğunu belirtti. 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Bizim bir şekilde vatandaşımıza bu işi yapmamız gerektiğini ifade etti. 650 bin konutu 5 yıl içinde dönüştürmek istediklerini belirtti. 300 binini KİPTAŞ vasıtasıyla, yılda 60 bin konut dönüştüreceklerini söyledi. Belediye olarak da 300 bin konutu yerinde dönüştürerek bu dönüşümü yapmak istediklerini ifade etti. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL de taşınma ve kira yardımı vereceklerini belirtti.

Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını dile getirdi. 39 ilçeye 100 bin kiralık konut yapacaklarını belirtti. Buradaki amaç şunun, kentsel dönüşüme giren insanları evi yapılana kadar orada misafir edeceklerini ifade etti. İstanbul'da kira ve konut fiyatlarını düşürmek için arzı artırmaları gerektiğini söyledi. İstanbul'da bir deprem olduğunda enkazlara ulaşamayacaklarını dile getirdi. Böylesi kötü bir durum karşısında seferberlik anlayışıyla bu işi yapmaları gerektiğini ifade etti. Bunun kaçınılmaz olduğunu ve başka bir alternatifinin olmadığını belirtti.

Editör: Ömer Faruk