Seçim sonuçlarının aktarılmasıyla ilgili başlayan tartışmalar, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan'ın istifasını talep etmesiyle alevlendi.

HÜDA PAR'dan NATO'ya Eleştiri: Türkiye, Emperyalist Kararları Veto Etmeli HÜDA PAR'dan NATO'ya Eleştiri: Türkiye, Emperyalist Kararları Veto Etmeli

14 Mayıs seçimlerinde oy takibi ve veri akışı konusunda CHP içerisinde eleştirilerin olduğu iddia ediliyor. Gazeteci Bahar Feyzan, seçim gecesi Tuncay Özkan ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında gerilim yaşandığını öne sürdü.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in bu sabah görevden alındığı iddiaları da gündeme geldi. Ancak Adıgüzel, kendi isteğiyle ayrıldığını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabah saatlerinden bu yana süren görüşme trafiğinde, akşam saat 18.00 civarında Tuncay Özkan'ı çağırdığı aktarıldı. Kılıçdaroğlu'nun Özkan'a "istifa et" dediği belirtiliyor.

Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçim ve oy takibi için İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu görevlendirdiği iddiaları da ortaya atıldı.

Editör: Ömer Faruk