Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, sunuculuğunu Ömer Özdemir'in yaptığı ve Abdussamed Ergün'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan bir etkinlik oldu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İDEV Şanlıurfa Temsilcisi Faruk Cengiz, vakıf faaliyetlerini detaylı bir şekilde anlattı.

Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede

Seminere konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Hüseyin İnci, aile ve ailenin önemini farklı başlıklarda ele alarak, Sıla-i Rahim konusuna odaklandı. Sıla-i Rahim ile alakalı hadislere ve Peygamber Efendimiz'in bu konuya verdiği öneme vurgu yaptı. İnci, "Kişiyi cennete götürecek amellerden biri de Sıla-i Rahimdir" dedi.

Sıla-i Rahim hakkında hadisleri detaylı bir şekilde ele alan İnci, şunları dile getirdi: "Sahabelerden biri Peygamber Efendimiz'e gelerek 'Ya Resulallah, beni cennete götürecek bir amel söyle' diyor. Bu tür hadis-i şeriflerde, sahabeler sürekli olarak Peygamber Efendimiz'in yanında bulunmuyorlar. Ara sıra gelip tavsiyeler istiyorlar. Sorulan soruya Peygamber Efendimiz ise şu cevabı veriyor: 'Allah'a ibadet edersin, O'na hiçbir şey ortak koşmazsın, namazını kılarsın, zekâtını verirsin, Sıla-i Rahmi de yerine getirirsin, Allah'ın izniyle de cennete girersin.' Peygamber Efendimiz, kişiyi cennete götürecek ameller arasında Sıla-i Rahim'i de sayıyor. Akrabalık ilişkilerinin düzgün olması ve akrabalık hukukuna saygı gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Başka bir hadisinde ise 'Sıla-i Rahim, Rahman'dan bir bağdır. Kim, sıla-i rahimi korursa Allah'la irtibatı devam eder ama kim bu bağı koparırsa akrabalık hukukunu yerine getirmezse Allah'la olan ilişkisi kesilir.' Peygamber Efendimiz, bu sözleriyle, akrabalık ilişkilerinin önemini vurguluyor. Her şeyin mükemmel olmadığını, akrabalar arasında zorluklar yaşanabileceğini ama ümitsiz olmamamız gerektiğini ifade ediyor."

Program, Remzi Cibik tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Faruk