Van'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İDEV) tarafından düzenlenen "Her Aya Bir Aile Semineri"nin ikincisi, "Ailem Cennetim Olsun" temasıyla gerçekleştirildi. Programa, STK temsilcileri, aileler ve çocuklar katıldı. Eğitimci-Yazar Fatih Taş, ebeveyn-çocuk ilişkilerine odaklanarak "Başkası Değil Sen İlgilen" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı

Programın açılışında konuşan İDEV Van Temsilcisi Zafer Yaren, İslam'ın bir medeniyet dini olduğunu ve bu medeniyetin kurulabilmesi için Müslümanların ümmet bilinci ve şuuruna erişmeleri gerektiğini vurguladı. Ailenin, toplumun ve ümmetin en küçük birimi olduğunu belirten Yaren, İslam medeniyetinin ümmet bazında kurulabilmesi için ailelerin bu medeniyeti özümsemelerinin önemine işaret etti.

Eğitimci-Yazar Fatih Taş, aileyi bir kale olarak düşünerek, bu kapsamda eşler arasındaki ilişkilerin ve evlilik sürecinin önemine değindi. Aile içindeki birlikteliğin, dayanışmanın ve sevginin önemini vurgulayan Taş, mutlu çocuklar ve mutlu bir ailenin temelinin mutlu bir evlilik olduğunu ifade etti. Türkiye'de evlilik sürecinin maddi açıdan zorlaştığını belirten Taş, bu durumun evlilik yaşı üzerinde olumsuz etkiler yarattığını söyledi. Aile yapısının bozulmaya başladığını belirten Taş, Batı'da aile kavramının çökmüş durumda olduğunu ifade etti.

Programın sonunda tiyatro ekibi tarafından aile ilişkilerini konu alan bir oyun sergilendi. Oyun, eşler ve çocuklar arasındaki iletişimi ve dayanışmayı anlatarak katılımcılardan olumlu tepkiler aldı. Program, yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Faruk