Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Alihan Kuriş soruşturması kapsamında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yaklaşık 3,5 saat süren ve 12 sayfaya ulaşan ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Şahin’e soruşturma dosyasında adı geçen yaklaşık 130 kişi soruldu. Eski Bakan, isimlerin büyük bölümünü tanımadığını belirtirken Mehmet Özmen, Ömür Yücel, Nevzat Büküm ve Süleyman Hilmi Kalcı'yı tanıdığını söyledi.
Araç Şahin adına tahsisliydi
Firari Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ın 21 Ağustos'ta yakalandığı aracın plakası İdris Naim Şahin adına tahsisli çıktı. Şahin, aracı en son haziran ayında kullandığını, sonrasında kimlerin kullandığını bilmediğini savundu. Şahin, “Bu aracı en son Haziran ayı içerisinde kullandım. Sonrasında kimin kullandığını bilmiyorum” ifadelerine yer verdi.
Yıllık kirası şaşırttı
Şahin, aracı Mehmet Özmen'in şirketinden kiraladığını ve sözleşmede yıllık bedelin 1000 TL olarak yer aldığını söyledi. Avukatı ise bu tutarın noter işlemleri nedeniyle sembolik şekilde yazıldığını belirtti.
Eski danışmanının iddiasını reddetti
Ömür Yücel'in bazı vize ve denklik işlemlerinin Şahin'in bilgisi dahilinde yapıldığı yönündeki beyanı da soruldu. Şahin, herhangi bir talimat vermediğini belirterek bu işlemleri ilk kez ifadesi sırasında duyduğunu savundu.