İETT kazası ile ilgili İBB'den Basın açıklaması!

Zeytinburnu Sahil Yolu’nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği İETT otobüsü yoldan çıkarak kaza yaptı.

İETT kazası ile ilgili İBB'den Basın açıklaması!

Kazada 1 kişinin öldüğü, 2'si ağır 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kaza nedeniyle bölgede ekiplerin çalışması sürerken, yaralılara olay yerinde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

İBB'DEN BASIN AÇIKLAMASI

"28 Ağustos 2026 tarihinde (bugün) BN1 Küçükçemece - Soğuksu hattında görev yapan Elit Karayolu Taşıma Şirketine ait Özel Halk Otobüsü, saat 16:48’de Zeytinburnu mevkiinde önündeki sivil otomobilin aniden şerit değiştirmesi sebebiyle kaza yapmamak için manevra yaptığı sırada yoldan çıkarak bir site duvarına çarpmıştır.

Kaza sebebiyle, ilk belirlemelere göre özel halk otobüsünde bulunan bir yolcu sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir.

Yaralıların durumu yakından takip edilmektedir.

Söz konusu özel halk otobüsü kazası ile ilgili Kurumumuz ve Emniyet birimlerince gerekli idari ve adli soruşturma başlatılmıştır."