Açıklamada, 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması beklenen ancak ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili olarak yoğun bilgi kirliliği tespit edildiği ve kamuoyunu bilgilendirmenin gerekliliği vurgulandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa finali için Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerine ek gelir sağlama önerisinde bulunmuş ve iki kulüp başkanı tarafından kabul edilmişti. Ancak, maç öncesinde takımların sahaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle çıkma talepleri Suudi yetkililer tarafından reddedildi. İletişim Başkanlığı, bu taleplerin daha önce TFF ve Suudi yetkililer arasında yapılan protokole eklenmesi talebinin reddedilmesi üzerine Süper Kupa finalinin iptal edildiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca, Suudi yetkililerin, uluslararası yönetmelikler ve düzenlemeleri gerekçe göstererek sahaya çıkış taleplerini protokole eklemeyi kabul etmediği belirtildi. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından, devletin kurumlarına ve milletin değerlerine yönelik hakaret içeren ifadelerin kullanıldığı tespit edildi ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından bu iddialar yalanlandı.

Amatör Lig'de kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla dalınca rakip maçtan çekildi Amatör Lig'de kırmızı kart gören futbolcu sahaya bıçakla dalınca rakip maçtan çekildi

Sonuç olarak, Süper Kupa müsabakasının ileri bir tarihe ertelendiği ve kulüplerin kafilelerinin yurda döndüğü belirtilerek, toplumun dezenformasyon kampanyalarına itibar etmemesi çağrısı yapıldı.

Editör: Ömer Faruk