Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile Priştine'de bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, Cameron, Kosova'nın güvenliği ve uluslararası tanınma konularında desteklerini sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti. "Kosova'nın bağımsızlığı ve egemenliğini destekliyoruz ve tam bir egemen devlet olarak tanınma hakkını savunuyoruz. Bu, yardım etmeye devam ettiğimiz alanların sadece birkaçı." dedi.

Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor. Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor.

Bakan Gervalla-Schwarz ise, eylülde Kosova'da yaşanan gerginliklere vurgu yaparak, İngiltere'nin NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'ne (KFOR) ek birlikler göndermesinin bölgede barış ve istikrarın korunması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Gervalla-Schwarz, İngiltere'nin NATO içindeki önemli bir müttefik olduğunu vurgulayarak, Kosova'nın da bu çerçevede yer almayı planladığını ifade etti.

Editör: Ömer Faruk