Dünya

İran basını yaklaşan operasyonu: Haniye suikastinde rol alan işgalci İsrailli yetkililer vurulacak!

İran, işgalci İsrailli Yetkilileri Hedef Alan Operasyon Planlıyor. Kayhan gazetesi, işgalci İsrail'deki stratejik merkezlere ve Şehit İsmail Haniye suikastinde rol oynayan yetkililerin konutlarına yönelik operasyonun detaylarını açıkladı.

Abone Ol

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in temsilcisi tarafından yönetilen Kayhan gazetesi, bugünkü başyazısında yaklaşan operasyon hakkında bilgi verdi. Haberde, Tel Aviv ve Hayfa gibi İsrail'in iç bölgelerindeki stratejik merkezlerin ve Haniye'nin öldürülmesinde rol oynayan İsrailli yetkililerin konutlarının hedef alınacağı belirtildi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastle öldürülmesi sonrası bölgede artan gerilim, İran'ın İsrail'e yönelik tehditlerini de beraberinde getirdi. Kayhan gazetesi, "Haniye'nin kanının intikamı için geri sayım" başlığını kullanarak yaklaşan misilleme operasyonunun daha çeşitli, dağınık ve engellenmesi zor olacağını belirtti.

İran ve bölgedeki müttefik örgütler, Haniye'ye yapılan suikastın intikamını alacaklarını duyurmuştu. Dün gece İran'ın Kanal 3 Televizyonu spikeri, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından ABD, bölgeye ilave savaş uçağı ve savaş gemisi gönderme kararı aldı.

İran'ın havayolu şirketleri, Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. Art arda yapılan açıklamalara rağmen henüz bir saldırı gerçekleşmedi ancak bölge hâlâ tetikte.

Kayhan gazetesi, İran'ın nisan ayında İsrail'e düzenlediği ve sadece birkaç üssü hedef alan operasyonu hatırlatarak, yaklaşan operasyonun bu sefer Tel Aviv ve Hayfa'daki stratejik merkezleri ve İsrailli yetkililerin konutlarını hedef alacağını belirtti. Ayrıca, uzun menzilli ve hassas füzeler ile insansız hava araçlarının kullanılacağı vurgulandı.

Gazeteye göre, Hint Okyanusu'ndan Akdeniz'e seyahat eden İsrail gemileri de ağır saldırılara maruz kalacak ve İsrail'in ekonomik hedefleri askeri saldırılardan muaf olmayacak. Kayhan gazetesi ayrıca, İran ordusunun stratejik zarar vermenin yanı sıra "acı verici insan kayıplarını" da göz önünde bulundurması gerektiğini yazdı.