Güncel

İran Sözcüsü Kenani'den Sert Tepki: ABD ve İngiltere'nin Yemen Saldırılarına Kınama.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, işgalci ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik hava saldırılarına karşı çıkarak, uluslararası topluma bölgedeki istikrarsızlığı önlemek için sorumlu tepki ve eylemler sergileme çağrısında bulundu.

Abone Ol

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, gece saatlerinde işgalci ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik hava saldırılarına sert bir tepki gösterdi.

Kenani, uluslararası kamuoyuna da seslenerek, "ABD ve İngiltere'nin, Yemen'in çeşitli şehirlerine düzenlediği askeri saldırıları şiddetle kınıyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yemen'in egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali olarak değerlendirdiği saldırıları eleştiren Kenani, bu tür keyfi saldırıların bölgede güvensizlik ve istikrarsızlığı artırmanın ötesinde bir amaca hizmet etmeyeceğini ifade etti.

Kenani, işgalci ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde gerçekleştirdiği hava saldırılarına dikkat çekerek, uluslararası toplumdan, bölgedeki savaş, istikrarsızlık ve güvensizliğin yayılmasını önlemek amacıyla sorumlu tepki ve eylemlerle hareket etmeleri çağrısında bulundu.