Güncel

İran'dan ABD açıklaması: Güvenmeyin!

İran'ın dini lideri Hamaney, yeni hükümetin pahalılık ve enflasyonla mücadeleyi öncelik haline getirmesi gerektiğini vurguladı. Batı ile müzakerelerin önemini reddetmeyen Hamaney, ancak bu süreçte düşmana güvenilmemesi gerektiğini belirtti.

Abone Ol

İran İslam Cumhuriyeti'nin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan liderliğindeki yeni hükümet kabinesini kabul etti. İran devlet televizyonuna göre, Hamaney, yeni kabinenin meclisten eksiksiz güvenoyu almasının sevindirici olduğunu belirterek, Pezeşkiyan’ın kabine listesini kendisiyle istişare ettiğini ve bazı isimleri özellikle tavsiye ettiğini ifade etti.

Hamaney, yeni hükümetin en önemli önceliklerinden birinin pahalılık ve enflasyonla mücadele olması gerektiğini vurguladı. Ekonomik sorunların çözümünün Batı ile müzakerelere bağlanmaması gerektiğini belirten Hamaney, "Umudumuzu düşmana bağlamamıza gerek yok. Planlarımız için düşmanların onayını beklememeliyiz." dedi. Bununla birlikte, düşmanla etkileşime girmenin mümkün olduğunu, ancak güvenilmemesi gerektiğini belirtti.

Yapay zeka teknolojilerine de değinen Hamaney, İran'ın bu alanda geri kalmaması gerektiğini ifade ederek, "Yapay zekayı sadece kullanmak değil, onun derin katmanlarına hakim olmak önemlidir." dedi. Hamaney, gelecekte Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı benzeri bir yapay zeka ajansının kurulabileceğini ve ülkelerin yapay zeka teknolojisi geliştirmesinin engellenebileceğini dile getirdi. Bu nedenle, İran'ın yapay zeka alanında bağımsız bir altyapı oluşturmasının şart olduğunu söyledi.