Güncel

Irkçılar Kayseri'de Kur'an Kursuna Saldırdı: Camları Kırıp Kur'anları Yerlere Attılar

Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli bir kişinin akrabasına cinsel istismarda bulunması üzerine çıkan olaylarda, Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlar tahrip edildi. Saldırılar, bir Kur'an kursunun hedef alınmasıyla devam etti.

Loading...

Abone Ol

Kayseri'nin Danışmentgazi Mahallesi'nde, Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki akrabasına cinsel istismarda bulunmasının ardından mahallede olaylar çıktı. Olaylar sırasında Suriyelilere ait iş yerleri yakıldı ve araçlar tahrip edildi.

Saldırılar, Suriyeli çocukların eğitim aldığı bir Kur'an kursuna yöneldi. Irkçı provokatörler, Kur'an kursunu hedef alarak içerideki Kur'an-ı Kerim'leri yerlere attı ve camları kırdı. Kursun son hali, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve sosyal medyada büyük tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme sinyalleri vermesinin ardından yaşanan bu provokasyonlar üzerine 474 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 285'inin farklı suçlardan sabıka kaydının olduğu ortaya çıktı. Yetkililer, olayların daha da büyümemesi için gerekli önlemlerin alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.