Haber Merkezi-İşgal altındaki Gazze'nin kuzeyinde yaşanan kıtlık, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çırpındığı bir dönemi işaret ediyor. Saldırılar ve abluka altında geçen günler, Filistinlilerin hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştırıyor.

Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor. Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor.

Sosyal medyada dolaşan bir görüntü, Gazze'nin kuzeyindeki insanların ekmek bulamayacak duruma gelerek hayvan yemiyle beslenmeye başladıklarını gösteriyor. Ancak zamanla gıda bulmak imkansızlaştığında, insanlar ölmeden önce bir atı kesmek zorunda kaldılar.

İşgal altındaki rejim, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze Şeridi'nde yaşayan yaklaşık 2,3 milyon Filistinli üzerinde hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürüyor.

Bu saldırılar ve işgal altındaki rejimin uyguladığı engellemeler, bölgeye yeterli yardımın ulaşmasını engelliyor. Filistinliler, hem işgal saldırılarıyla hem de her geçen gün artan açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

Editör: Ömer Faruk