Güncel

İşgalci Rejim, Rafah'ta "Güvenli Geçiş" Bahanesiyle Katliama Hazırlanıyor

İşgalci rejim, Refah'ta "güvenli geçiş" yalanıyla bir katliama hazırlanıyor İşgalci rejimin lideri Siyonist Netanyahu, Refah'ın işgalinden önce siviller için "güvenli geçiş" sağlayacakları iddiasında bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi-Netanyahu, bir Amerikan televizyon kanalına verdiği röportajda, Gazze Şeridi'ndeki Refah şehrine yönelik beklenen saldırılar öncesinde, ordusunun siviller için "güvenli geçişi" garanti edeceği yalanını dile getirdi.

Daha önce işgal ordusu Gazze'de "güvenli geçiş" noktaları belirlemiş ancak bu bölgelerde birçok katliam gerçekleştirmişti.

Netanyahu, birçok ülke ve kuruluşun, Refah'ın işgal edilmesinin büyük bir katliama ve tehlikelere yol açacağı yönündeki çağrılarına rağmen, "Refah'a asla girmeyin" diyenlerin aslında savaşı kaybetmemiz gerektiğini söyledi.

Netanyahu, Refah şehrini "HAMAS'ın son kalesi" olarak nitelendirerek, Mısır sınırındaki "Refah'a saldıracakları" yönündeki sözlerini yineledi, ancak bunu ne zaman gerçekleştirecekleri hakkında bilgi vermedi.

İşgalci rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi bombardımanları sonrasında, Gazze halkı son sığınak olarak Refah şehrine yönelmişti. Tahminlere göre, Refah şehrinde 1 milyon 400 binden fazla insan bulunmaktadır.