Dünya

İsrail: Gazze'ye Yardımlar Deniz Yoluyla Birkaç Gün İçinde Başlayacak

Abone Ol

Haber Merkezi- Gazze açıklarında ABD Ordu Merkez Komutanlığı ile işbirliğiyle inşa edilen yüzer iskele, birkaç gün içinde Gazze'ye gönderilen yardımları alarak faaliyete geçecek.

Bu açıklama, uluslararası toplumdan artan eleştirilerin ortasında Tel Aviv'in tüm geçiş noktalarını kapatmasıyla Gazze'deki kıtlığın daha da arttığı iddialarının ardından geldi.

İsrail ordusu, 8 Mayıs'ta Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı Gazze'ye yardım götüren tırlar dahil olmak üzere tüm geçişlere kapatmıştı.

Ancak, İsrail'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın talebi üzerine Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı yeniden açacağı yönündeki iddialar Filistin Geçiş Otoritesi tarafından yalanlanmıştı.

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı, İsrail'in 7 Mayıs'ta kontrolünü ele geçirdiğini açıklamasının ardından onuncu günde de kapalı kalmaya devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında en az 15 bin 103 çocuk ve 9 bin 849 kadın olmak üzere 35 bin 272 Filistinli öldü, 79 bin 205 kişi yaralandı. Halen enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapıya yönelik saldırılar devam ediyor.