Dünya

İsrail, gece boyunca Gazze'yi bombaladı! Bombalar altında ilk sahur

Ramazan ayının ilk günü, sahur vaktinde Siyonist İsrail, gece boyunca Gazze’yi bombalamaya devam etti. İsrail ordusu, havadan, karadan ve denizden olmak üzere gece boyunca Gazze’ye saldırdı. Bu zalim saldırılar sırasında, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Abone Ol

Gazze Şeridi, 7 Ekim'den bu yana 5 ayı aşkın bir süredir İsrail’in saldırılarıyla mücadele ediyor. 31 bin kişinin hayatını kaybettiği bu saldırılar, Ramazan'ın ilk geçesinde de aralıksız olarak devam etti.

157 gündür saldırılara devam eden İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenleyerek çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Saldırılar tüm gece devam etti
Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre; İsrail ordusu, gece boyunca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ile Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi başta olmak üzere çeşitli noktalara silahlı ve bombalı yoğun saldırılar düzenledi.

İsrail savaş uçaklarının sahur vaktinde Zeytun Mahallesi'nde bulunan bir evi bombalaması sonucu ölü ve yaralılar oldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda Gazzelilerin yaşadığı bir ev hedef alındı, saldırıda ölü ve yaralılar olduğu aktarıldı.

Çok sayıda kadın ve çocuk öldü
İsrail topçuları, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunu hedef alırken, savaş uçakları da Gazze'nin Es-Sabra Mahallesi'nde bulunan ve sivillerin yaşadığı birçok evi bombaladı. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İsrail güçleri, Refah kentinin Selam Mahallesi'nde yer alan ve Mısır sınırı yakınındaki tarım arazilerini bombaladı.

İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin batısını, Han Yunus ve Gazze'nin orta kesimdeki Nusayrat Mülteci Kampı ile sahildeki birkaç evi daha hedef aldı. Saldırılarda ölenler olurken çok sayıda da yaralı olduğu aktarıldı.

Can kaybı 31 bin 45 oldu
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son olarak dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda son belirlemelere göre en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini ise kadın olmak üzere 31 bin 45 Filistinlinin öldürüldüğünü, 72 bin 654 Filistinlinin ise yaralandığını duyurdu.