Dünya

İsrail’in Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden şehit olan Salih el-Aruri'nin yıllar önceki sözleri gündeme geldi.

İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden şehit olan Salih el-Aruri'nin yıllar önceki sözleri gündeme geldi. Salih el-Aruri'nin yıllar önce "Şehit olup Allah’a kavuşmak benim için büyük bir zaferdir." sözleri gündeme geldi. Aruri, o röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

Abone Ol

"Bu yaşıma kadar gelebileceğimi zaten düşünmüyordum. En büyük arzum bu kadar yaşadık, bunu şehadetle süsleyerek Rabbime gitmektir. Zamanlar ve çağlar Allah'ın elindedir. Şehit olarak Allah'a kavuşmak ve hayatımızı sonlandırmak; umduğumuz en büyük zaferdir. Ben şehadeti arıyorum."

Biz imanlı insanlarız.
Şehadeti Allah'a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz."

"Filistin halkının bir parçasıyım.
Her gün şehid veriyor halkım.
Şehadet bize de uğrar ise memnuniyetle karşılayacağım."

(Şehid Salih El Aruri)

Direniş Lideri Salih Aruri Şehit Oldu: İslam Coğrafyası Yasta

İslam dünyasının önemli direniş figürlerinden biri olan Salih Aruri, Batı Şeria'da düzenlenen saldırıda şehit oldu. Aruri'nin şehadeti, İslam coğrafyasında geniş bir üzüntüye sebep oldu.

Aruri'nin liderliğindeki direnişin ve İslam'ın öğretilerinin yankılarına odaklanarak, onun bıraktığı boşluğun gelecekteki etkilerini vurgular.

Filistinli Direniş Lideri Salih El Aruri, Suikast Sonucu Şehit Oldu

Filistin'in önde gelen direniş liderlerinden Salih El Aruri, işgal rejimi tarafından düzenlenen alçakça bir suikast sonucu şehit oldu. Beyrut'un Dahiye bölgesinde HAMAS ofisine düzenlenen saldırıda Aruri ile birlikte 5 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı.

Salih El Aruri'nin Hayatı:

Salih Muhammed Süleyman El-Aruri, 1966 yılında Ramallah yakınlarındaki Arura köyünde dünyaya geldi. İslam hukuku eğitimi alan Aruri, El Halil Üniversitesi'nden lisans diplomasını aldı. 1987 yılında HAMAS'a katılan Aruri, örgüt içindeki çeşitli görevlerde bulunarak siyasi arenada yükseldi.

HAMAS'ın Batı Şeria'daki askeri kanadı olan Kassam Tugayları'nın kuruluşunda öncü rol oynayan Aruri, işgal rejimi tarafından yaklaşık 15 yıl esir alındı ve zindanlarda esaret yaşadı.

Filistin topraklarından sınır dışı edilen Aruri, önce Suriye'ye gitti ve burada 3 yıl yaşadıktan sonra 2012'de Suriye krizi nedeniyle Türkiye'ye yerleşti. Türkiye'den ayrıldıktan sonra birçok ülkeyi ziyaret eden Aruri, en sonunda Lübnan'a yerleşti.

Aruri, direniş hareketi içindeki etkili liderliğiyle tanınıyordu. İşgal rejimi, onu "Aksa Tufanı" harekatının mimarı olarak görüyor ve sürekli olarak suikast tehditlerinde bulunuyordu. Aruri, işgale karşı direnişin simgelerinden biri olarak öne çıkıyordu.

Amerika, Aruri hakkında bilgi sağlayanlara 5 milyon dolar ödül vaat etmiş ve 2015'te onu "terör listelerine" dahil etmişti. Bu durum, Aruri'nin direniş ve bağımsızlık mücadelesiyle işgalci güçler tarafından nasıl algılandığını gösteriyordu.

Salih El Aruri'nin şehadeti, Filistin direnişi için büyük bir kayıptır. Direnişin sembol isimlerinden biri olan Aruri, işgalci siyonist rejim tarafından en çok arananlar listesinde bulunuyordu. Aruri'nin direniş ve şehadetle ilgili yaptığı açıklamalar, onun bağlı olduğu ideallere olan derin inancını yansıtıyor ve Filistin direnişinin neferlerini motive ediyordu.

Filistin direnişi, Aruri'nin ardında bıraktığı mirası sürdürme ve mücadeleye devam etme kararlılığıyla şekillenecek. Aruri'nin liderlik ve direnişteki rolü, Filistin halkı arasında düzeyde derin bir etki bırakmıştır.