Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ne Saldırılarında 10 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine yönelik düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar, Bureyc Mülteci Kampı ve Refah kenti çevresinde yoğunlaştı.

Abone Ol

İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail askerleri Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Bureyc Mülteci Kampı'nda, "Ebu Zeyd" ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırıda 6 Filistinli hayatını kaybetti.

Ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, El-Haşaşin Caddesi yakınlarında sivil bir araç İsrail güçleri tarafından vuruldu ve 4 Filistinli daha hayatını kaybetti.

İşgal ordusu, Refah'ın batısındaki binaları havaya uçururken, topçu birlikleri de Refah'ın merkezi ve batı bölgelerini hedef aldı. Yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı El-Mevasi bölgesinin Refah kentinde kalan kısmında, Eş-Şakuş bölgesine giren İsrail askeri araçları, Filistinlilerin çadırlarına ateş açtı. Han Yunus kentindeki El-Mevasi bölgesi çevresinde işgal kuvvetlerine ait tankların açtığı ateş sonucu 5 Filistinli yaralandı.

Gazze kentinin kuzeyinde bulunan Tel el-Heva, Es-Sabra ve Ez-Zeytun mahalleleri de İsrail güçlerinin hedefi oldu. Savaş uçakları, Askule bölgesini bombalayarak saldırılarını sürdürdü.

Gazze Şeridi'nde devam eden bu saldırılar, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırırken, siviller üzerindeki baskı ve kayıplar artmaya devam ediyor.