Haber Merkezi- Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 44 yaşındaki Filistinli Ebu Kasi Ebu Nasır, çocuklarının karınlarını doyurabilmek için çabalıyor, ancak yiyecek bulmak her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda, yetersiz bir pazarda ürün arayan çaresiz bir baba, küflenmiş sebzeler arasında dolaşıyor.

Yüzünde yorgunluk izleri olan Ebu Nasır, çocuklarının açlığını gidermek için hayvan yemi olarak kullanılan kuru mısır ve arpa arıyor. Bir tezgahı fark eden baba, umutsuzca yardım arayan diğerlerine katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye Gidiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye Gidiyor

Ebu Nasır, Gazze'de yaşanan insanlık dışı koşulları anlatarak, sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklarını doyurabilmek için yiyecek aradığını dile getirdi.

"Dünden beri sadece bir hurma yedim ve çocuklarım açlıktan çığlık atıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum." diyen Ebu Nasır, pazara geldiğini ancak çocukları için aradığı yiyecekleri bulamadığını ifade etti.

Gazze'de sağlanan ateşkesin ardından, kuzeydeki Gazze'ye hiçbir yardımın ulaşmadığını belirten Ebu Nasır, artık bulunmayan ebegümeci gibi kaynakları bile kaybettiklerini dile getirdi.

Ayrıca, uzun mesafeler kat ederek buğday ve un aradığını ancak bulamadığını belirten Ebu Nasır, Araplar ve Müslümanlar'a, İsrail ablukası nedeniyle açlıkla mücadele eden Gazze halkına yardım elini uzatma çağrısı yaptı.

Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda barınan Raviye Rızk de "Yemek yok, kıtlık içinde yaşıyoruz." dedi.

Hayvan yemi tükettiklerini ancak bu kaynağın da tükendiğini belirten Rızk, çocukların hastalıklarla mücadele ettiğini ve yetişkinlerin ilaçsız hastalıklarla savaştığını ifade etti.

BM'nin Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'ye 23 Ocak'tan bu yana hiçbir yardımın ulaşmadığını açıklamıştı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda binlerce insanın öldüğü, on binlercesinin yaralandığı ve milyonlarca kişinin yerinden edildiği bir gerçek. İsrail'in Gazze'yi aç ve susuz bırakarak cezalandırması uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekiyor.

Editör: Ömer Faruk