Dünya

İsrailli Bakan: "Lübnan'la Olası Savaş Nedeniyle Büyük Cenaze Törenlerine Hazırlanıyoruz"

İsrail Din Hizmetleri Bakanı Michael Malchieli, Lübnan ile olası bir savaşın yol açabileceği kayıplara hazırlanmak amacıyla büyük cenaze törenleri düzenleme planları yaptıklarını açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi- İsrail'in Kanal 14 televizyonuna konuşan Malchieli, bakanlığının cenaze defin sisteminden sorumlu olduğunu ve bu bağlamda kuzeydeki olası senaryolar için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Son haftalarda İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan’ın güney sınırında artan gerilime dikkat çeken Malchieli, daha büyük olaylara hazırlık için toplantılar düzenlediklerini ifade etti. Bakanlık, olası bir savaş durumunda toplu cenaze törenleri düzenleme konusunda hazırlık yapıp yapmadığı sorusuna olumlu yanıt verdi.

Bu açıklamalar, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın, Lübnan'a savaş dayatılması halinde İsrail'in kuzey bölgelerine yönelik büyük bir saldırı planladıklarını açıklamasının hemen ardından geldi. Nasrallah’ın bu açıklaması, bölgede tansiyonun daha da yükselebileceği endişelerini artırmış durumda.