İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Riyad'a hareket eden Pegasus Havayolları'na ait Airbus 321 tipi uçak, saat 21.15'te kalkış yaptı. Ancak kalkışın ardından kısa bir süre sonra kargo bölümünden gelen yardım çağrısı iddiası üzerine uçağın pilotu, güvenlik önlemi amacıyla rotasını değiştirerek Antalya Havalimanı'na acil iniş yapma kararı aldı.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Uçağın Kıbrıs adası açıklarında bulunması nedeniyle Antalya'ya yönlendirilmesi, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği bir operasyonla gerçekleşti. İniş sonrasında yapılan incelemelerde uçağın iç ve kargo bölümünde herhangi bir olumsuz durum tespit edilemedi. Yolculara ait valizler de X-ray cihazından geçirilerek herhangi bir sorun yaşanmadığı belirlendi.

Yaklaşık 3 saatlik bir bekleme sürecinin ardından, güvenlik kontrolünden geçen yolcular tekrar uçağa alındı. Uçak, saat 02.30 sıralarında Riyad'a gitmek üzere Antalya Havalimanı'ndan kalkış yaptı.

Editör: Ömer Faruk