Güncel

İstanbul ve Ankara'da Binlerce Kişi Terörü ve İsrail'i Lanetledi, Şehitler İçin Yürüdü

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüşlerde, İstanbul ve Ankara'da on binlerce kişi, Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askerimizi ve Gazze'de yaşanan olayları protesto etti. Katılımcılar, terörü ve İsrail'in saldırılarını kınarken, Refah Sınır Kapısı'nın açılması için Mısır'a çağrıda bulundu.

Abone Ol

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşler, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirildi. Binlerce kişi, Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 askerimizi ve Gazze'de yaşanan olayları protesto etmek için bir araya geldi. Yürüyüşe katılanlar, terörü ve İsrail'in saldırılarını lanetleyerek, dayanışma mesajları verdi.

Eylemlerde, İstikamet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Beydemir, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Refah Sınır Kapısı'nın açılması için Mısır'a çağrıda bulunan Beydemir, "Ey insan haklarını savunanlar, ey çocuk haklarını savunanlar neredesiniz? Gazze'ye insani yardım ulaştırılabilecek yalnızca Refah Sınır Kapısı var. Fakat oradan gerekli insani yardımlar Gazze'ye ulaşmıyor. Mısır'a buradan hep birlikte çağrıda bulunuyoruz. Refah Sınır Kapısı'nı bir an önce açın" dedi.

İstanbul'daki eylem, yapılan duanın ardından sona ererken, Ankara'da da binlerce kişi, Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe katıldı. AKM Metro İstasyonu'ndan başlayan yürüyüş, Anadolu Meydanı'na kadar devam etti. Katılımcılar, eylem boyunca terör örgütlerini ve işgalci İsrail'i protesto ederek, şehitler için dualar etti.