Siyonist rejimin saldırılarına karşı dünya genelinde kitlesel gösteriler düzenleniyor.

Binlerce kişi, İstanbul'da birçok sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde bir araya geldi. Gazze'de gerçekleşen soykırımları protesto etmek ve Gazze halkına destek vermek amacıyla Ümraniye'de bulunan Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Santral Meydanı'na yürüdü.

Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı

Yol boyunca trafiğe kapatılan güzergâhta, binlerce kişi direniş lehine, işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

Ellerinde Tevhit bayrağı, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, yaklaşık 2 kilometrelik yolu yağmura aldırmadan yürüdüler.

Yürüyüşün ardından Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Ali Öner, STK'lar adına bir konuşma gerçekleştirdi.

"Filistin coğrafyası ile Filistinlilerin kaderi birbirinden ayrılamaz; çocukla anne gibi. Gazze, umudun yeşerdiği umutsuzluğun şehri, geleceğin yangınlar içinde filizlendiği yer. Kahramanlıkların, direnişlerin, var oluşun sembolüdür. Şeyh Ahmet Yasinlerin, Rantisilerin ve birçok isimsiz bebeklerin şehri. Gazze, sıkıştırılmışlık, zorbalık ve dönüştürülmüşlük ile özdeşleşmiş bir yer. Dünya, görmezden gelinen bir şehri konuşmuyor. Ama Gazze'nin hikayesi sessiz kalamaz. Filistin bir bütündür, BM'nin aldığı kararlarla parçalanamaz. İşgalci rejim dinlemedi, işgal etti, yıktı, öldürdü. Dünya yine sessiz kaldı, ta ki Aksa Tufanı ortaya çıkana kadar."

Öner, "Demir Kubbe'nin delindiği, duvarların aşıldığı Aksa Çıkartması, siyonist işgalin gerçek yüzünü göstermek için bir fırsattı. Dünya, savaş suçunu seyretti, çocuklar öldü. Siyonistlerin gözü önünde yeni doğmuş bebekler yerle bir edilen binalar altında can verdi. Dünya buna kör ve sağır. Siyonist işgal altındaki tüm dünya, vicdanını yitirmiş devlet başkanları tarafından idare ediliyor." dedi.

"Dünya sessiz, ticaret devam ediyor; bu çifte standart kabul edilemez"

Öner, "Gazze'deki ölümler istatistik haline geldi. Uluslararası kuruluşlar işlevsiz, hukuk çiğneniyor. Elektrikler kesilirken, dünya sessiz kaldı. Vicdanlar ölüyor, kitleler sokaklara dökülüyor. İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri sessiz, İran ve Türkiye konuşuyor ama eyleme geçemiyor. Ticaret devam ederken, limanlar neden kapatılamıyor? Bu çifte standart kabul edilemez." şeklinde konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Gazze'deki suça karışanlar için yargılanmalı"

İstanbul ve diğer şehirlerde, siyonist rejimin suçları için başvurular yapıldığını belirten Öner, "Savcılar, dava açmak için adım atmıyor. Devlet erki sessiz kalamaz, bu kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Gazze'deki kardeşlerimizin ölümüne yardım edenler için tespit edilmeli ve yargılanmalı." dedi.

Editör: Ömer Faruk