Gündem

İstanbul'da Sabah Namazında Filistin İçin Eller Semaya, Gönüller Duaya Açıldı

Peygamber Sevdalılarının çağrısıyla İstanbul’un farklı ilçelerinde sabah namazında buluşan Müslümanlar, Filistin halkı için dualar etti. Esenler’deki programda, Mevlid-i Nebi haftası vesilesiyle ilahiler ve Kur’an-ı Kerim okunurken, Gazze’deki zulüm için yapılan dualara cemaat hep birlikte âmin dedi.

Abone Ol

Peygamber Sevdalılarının çağrısıyla İstanbul’un Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Güngören, Zeytinburnu, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt gibi birçok ilçesinde sabah namazında buluşan Müslümanlar, Filistin için dua etmek üzere camilerde toplandı.

İşgal altındaki Filistin halkının yaşadığı dram derinleşirken, namaz sonrası eller semaya açıldı ve mazlumlar için dualar edildi.

Esenler Son Durak Camii’nde sabah namazını kılan cemaat, Esenler Müftülüğü’nün organize ettiği ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Mevlid-i Nebi haftası özel programına katıldı.

Süleymaniye Camii müezzini Hafız Davut Avcı ve Mihrimah Sultan Camii müezzini Bilal Yıldırım’ın ilahileriyle başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle maneviyat dolu anlar yaşandı.

Programın sonunda, Esenler İlçe Müftüsü Osman Yazıcı’nın Gazze’deki zulme karşı yaptığı duaya cemaat hep birlikte âmin dedi.

Programın ardından, cemaate çorba ikramı yapıldı ve etkinlik, birlik ve dayanışma içinde sona erdi.