Bilim ve Teknik Sohbetleri: Akıllı Şehirlerin Sırları Fatih Kafalı ile Açığa Çıktı Bilim ve Teknik Sohbetleri: Akıllı Şehirlerin Sırları Fatih Kafalı ile Açığa Çıktı

Reeder, Türkiye'nin ilk e-kitap okuyucusunu pazara sunarak adını duyurmuş bir teknoloji şirketi olarak biliniyor. Şirket, şimdi de yerli elektrikli otomobil pazarına adım atacağını duyurarak dikkatleri üzerine çekti.

Elektrikli otomobil projelerine bir yenisini ekleyen Reeder, 30 Ağustos 2024 tarihinde Samsun'da üreteceği elektrikli otomobilin prototipini tanıtacak. Bu yeni projenin öne çıkan özelliği ise yüzde 80 yerlilik oranına sahip olması. Reeder, Togg'un yerlilik oranını geride bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Şirket, resmi açıklamasında, "Yenilikçi ve yerli teknolojik ürünleri ülkemiz ekonomisine kazandırma hedefleri kapsamında Ar-Ge departmanımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar dahilinde %80’i yerli olan ilk Reeder markalı elektrikli araç üretimi hedefimize uygun olarak, 30 Ağustos 2024 tarihinde üretim bantlarımızdan çıkartmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Reeder'ın bu hamlesi, yerli elektrikli otomobil pazarındaki rekabeti daha da artırabilir.