Güncel

İtikad ve inançta masumiyet yoktur

Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Müslümanların diğer dinlere ait bayramları kutlamaktan kaçınmaları gerektiğini ve yılbaşı kutlamalarının caiz olmadığını belirtti.

Abone Ol

Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Müslümanların diğer dinlere ait bayramları kutlamaktan kaçınmaları gerektiğini ve yılbaşı kutlamalarının caiz olmadığını vurguladı. Çiftçi, yılbaşı kutlamalarının Hazreti İsa'nın Allah'ın oğlu olarak kabul edilmesi anlamına geldiğini belirterek, Müslümanların kendi inanç ve değerlerine uygun bir şekilde davranmaları gerektiğini ifade etti.

Çiftçi, "Maalesef bu taklit hastalığı bizlerin aklını tümden başımızdan almış, körü körüne dinimizden, örf ve adetlerimizden uzak, Peygamber Efendimiz aleyhisselamın sünnetinden uzaktır. İslam aleminde bir yenik medeniyet travması yaşanmaktadır. O manada zannediliyor ki Hristiyanlar, Avrupalılar hatta Yahudiler gibi yaşamak, yemek, içmek, giyinmek ve onların kutsadıklarını kutsamak ve bayramlarını kutlamak bir terakki, bir medeniyet vesilesi olarak anlatılıyordu." şeklinde konuşarak Müslümanları taklit etme alışkanlığından kaçınmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, Çiftçi, Miladi yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte yapılan kutlamalara katılmamanın önemine vurgu yaparak, Noel ve yılbaşı kutlamalarının İslam inançlarına aykırı olduğunu söyledi. Haram olan faaliyetlere karşı uyarılarda bulunan Çiftçi, özellikle Milli Piyango gibi kumar oyunlarının haram olduğunu ve bu tür aktivitelere katılmamanın önemli olduğunu vurguladı.