Güncel

İzmir Menderes'teki Orman Yangını 4. Gününde: Havadan Müdahale Yeniden Başladı

İzmir'in Menderes ilçesinde 17 Ağustos'ta başlayan orman yangını, dördüncü gününde de etkisini sürdürüyor. Yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı.

Abone Ol

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Şaşal Mahallesi yakınlarında 17 Ağustos'ta çıkan orman yangınına yönelik müdahale çalışmaları, dördüncü gününde de devam ediyor. Yangının elektrik tellerinin kopması sonucu çıkan kıvılcımdan başladığı belirtiliyor. Yangının çıktığı ilk andan itibaren hem havadan hem de karadan müdahale eden ekipler, sabah saatlerinde yangını kontrol altına almak amacıyla tekrar havadan müdahaleye başladı.

Yetkililer, yangının sarp arazide tütme şeklinde etkili olduğunu, ancak şu an için alevlenme ve yayılmanın görülmediğini belirtti. Ancak rüzgarın etkisini artırma olasılığına karşı tedbirler alınmaya devam ediliyor.

17 Ağustos'ta saat 16.45 civarında başlayan yangına, 5 uçak, 8 helikopter, 18 arazöz ve 7 su ikmal aracıyla müdahale edilmişti. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının kopan bir elektrik telinden çıkan kıvılcımdan kaynaklandığını açıklamıştı.

Türkiye genelinde yaz aylarının başlamasıyla birlikte orman yangınlarıyla mücadele aralıksız sürerken, Menderes'teki yangının da bir an önce kontrol altına alınması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.