Görsel Haber-İzmir'de bir taksiciyi soğuktan korumak amacıyla aracına alan ancak sonra taksiciyi silahla öldüren zanlının ifadesinde, olayın planlı olmadığını belirttiği ortaya çıktı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşanan olayda, 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nden D.A. isimli 19 yaşındaki bir kişiyi aracına aldı. D.A, taksiye bindikten sonra arka koltuktan tabancayla 3 el ateş ederek Oğuz Erge'yi ağır yaraladı. Yaralı taksi şoförü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheli D.A, olayın ardından taksicinin üzerindeki ve aracındaki parayı ve eşyaları alarak kaçtı. Ancak polis, olayın yaşandığı yer ve çevresindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek zanlının saklandığı adresi tespit etti ve operasyon düzenledi. Bu operasyon sonucunda D.A. yakalanarak gözaltına alındı.

ABD Atlanta Havalimanı'nda İki Yolcu Uçağı Çarpıştı ABD Atlanta Havalimanı'nda İki Yolcu Uçağı Çarpıştı

Polis tarafından yapılan incelemede, zanlının üzerinde suç aleti olarak kullanılan tabanca, kovanlar, gasp edilen para, telefon ve kulaklık ele geçirildi. Zanlı, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve ifadesinde olayın planlı olmadığını, gasp amacıyla taksiye binmediğini söyledi.

Zanlının daha önce intihara teşebbüs ettiği ve olayda kullandığı ruhsatsız tabancada 3 fişek olduğu belirlendi. Zanlı, sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan taksiciler, Oğuz Erge'nin cenazesini Adli Tıp Kurumu morguna götüren nakil aracının arkasından konvoy oluşturarak korna çaldı ve olayı protesto etti. Bu olay, İzmir'de geniş yankı buldu ve toplumda derin üzüntü ve endişe yarattı.

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk