Güncel

Kadir Has Üniversitesi'nde Mescide Ayakkabılı Giren Öğretim Görevlisinin 'Barış Akademisyenleri Bildirisi' İmzası Ortaya Çıktı

Kadir Has Üniversitesi'nde mescide ayakkabılarıyla giren öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın'ın, geçmişte 'Barış Akademisyenleri Bildirisi'ne imza attığı ortaya çıktı. Ayakkabıyla ibadethaneye giriş ve yaşanan tartışmanın ardından öğretim görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone Ol

Kadir Has Üniversitesi'nde ibadethaneye ayakkabılarıyla giren öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın'ın, 2015 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen 'Hendek Operasyonları'na karşı çıkan "Barış Akademisyenleri Bildirisi"ne imza attığı ortaya çıktı. Ayakkabıyla ibadethaneye giriş ve yaşanan tartışma, öğrenciler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Namaz kılmak için toplanan öğrencilerin, ayakkabıyla ibadethaneye giren öğretim görevlisine tepki göstermesiyle başlayan olay, öğrencilerin "Kadın ve erkeğin ibadethanesi ayrıdır. Namazın içindeki altı farzdan birisi temizliği şart koşar. Necasetten taharet derler. Bir insanın namaz kıldığı yerin temiz olması gerekir." şeklindeki açıklamalarıyla devam etti.

Öğrencilerin ısrarı üzerine, öğretim görevlisi akademisyen, "Hristiyanlar da burada ayakkabıyla girebilir değil mi? Bu benim ilgilendirmez. Ben Hristiyanım, ben Budistim." ifadelerini kullanarak tepkileri artırdı. Güvenlik çağrısının ardından mescitten çıkan akademisyen hakkında üniversite tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kadir Has Üniversitesi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, olayın ciddiyetle ele alındığı ve gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Ayrıca, üniversitenin olaya karışan öğretim görevlisi hakkında alınacak tedbirler konusunda kamuoyunu bilgilendireceği ifade edildi.