Güncel

Karla Kaplı Akdamar Adası, Turistleri Soğuk Havaya Rağmen Cezbediyor

Turistler kar-kış demeden Akdamar Adası'na akın ediyor... Van Gölü'nde yer alan Akdamar Adası, beyaza büründüğü kış günlerinde zorlu hava şartlarına aldırmadan birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Van Gölü'ndeki Akdamar Adası, karla kaplı doğal güzelliğiyle soğuk kış günlerinde bile turistlerin ilgisini çekiyor. Yarım saatlik vapur yolculuğu sonrasında adaya ulaşan ziyaretçiler, masmavi göl suyunun üzerinde karla kaplı bu eşsiz adada unutulmaz anlar yaşıyor. Karlı manzaraya rağmen bölgeye gelen turistler, Akdamar Adası'nın kışın sunduğu benzersiz atmosferi keşfetmekten keyif alıyor.

Ziyaretçi Sibel Yiğit, ülkenin doğu şehirlerini görmek istediklerini belirterek, Van'a geldiklerinde Akdamar Adası'nı ziyaret etme kararı aldıklarını söyledi. Karlı manzaranın kendilerini etkilediğini belirten Yiğit, özellikle kış aylarında adanın sunduğu güzelliklere hayran kaldıklarını ifade etti. Turistler, adanın en yüksek tepesine çıktıklarında Van Gölü ve Artos Dağı'nın muazzam manzarasıyla karşılaşıyor.

Sait Ravanoğlu ise gruplarıyla Van'a ikinci kez geldiğini ve her ziyaretinde kenti daha çok sevdiğini dile getirdi. Akdamar Adası'nın eşsiz manzarasına hayran kalan Ravanoğlu, yerel yönetimlerin adayı daha popüler hale getirmesi gerektiğini vurguladı.

Akdamar Adası, Surp Haç Kilisesi gibi tarihi yapılarıyla da biliniyor. 915-921 yıllarında Kral I. Gagik'in emriyle inşa edilen kilise, her yıl birçok Hristiyan turisti ağırlıyor. Van Gölü çevresindeki doğal güzellikleri keşfetmek isteyen turistler, Akdamar Adası'nı her mevsimde ziyaret etmeyi tercih ediyor. Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2023 yılında 250 binin üzerinde turist Van'ı ziyaret etti.