Eski MİT Görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun 12 Kasım 2011'de Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybetmesine ilişkin yeniden başlatılan soruşturma devam ediyor.
İkinci dalga operasyon
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyonu düzenlenmişti. Operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.
9 şüpheli gözaltına alınmıştı
Aralarında basın mensubu ve sağlık çalışanlarının da bulduğu 9 şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.
Bir şüpheli tutuklandı
Savcılık ifadeleri alınan şüphelilerden 8’i adli kontrol talebiyle, 1’i tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan şüphelilerden 8’i talep doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir kişi ise tutuklandı.
11 Eylül'de mezarı açılacak
Öte yandan Kozinoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine 11 Eylül'de fethi kabir yapılması kararı verilmişti. Fethi kabirin 3 adli tıp uzmanı, 1 kimyager ve 1 otopsi teknikerinden oluşan heyet tarafından gerçekleştirileceği, mezardan alınacak kemik, toprak ve diğer örnekler ile ceza infaz kurumu kamera görüntüleri, 112 kayıtları ve hastane belgeleri birlikte değerlendirileceği öğrenildi.