Dünya

Katar: Gerginlikler Barış Sürecine Olumsuz Yansıyor

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, bölgede yaşanan her türlü gerginliğin İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası müzakerelerine olumsuz yansıdığını belirterek, Katar'ın tüm iletişim kanallarını açık tutmaya çalıştığını vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, İtalyan Corriere della Sera gazetesine verdiği röportajda, İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ensari, bölgede yaşanan her türlü gerginliğin barış görüşmelerine olumsuz yansıdığını ifade ederken, Katar'ın tüm iletişim kanallarını açık tutmaya çalıştığını söyledi.

Ensari, özellikle İran ile olan kanalların açık tutulmasının savaşı genişletmemek için önemli olduğunu vurguladı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümünün müzakereleri yavaşlattığını belirten Ensari, barış sürecinin uzun ve karmaşık bir yol olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, ABD'nin önerdiği "köprü belgesi" üzerinde çalışmaların sürdüğünü ve müzakerelerde kullanılan her kelimenin önem taşıdığını belirtti.