Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmada yeni bir gelişme yaşandı. Times Of Israel gazetesine dayandırılan haberlere göre, İsrail Savaş Kabinesi ile Güvenlik Kabinesi, Hamas ile olası bir esir takası ve geçici ateşkesi görüşmek üzere bir araya gelecek. Savaş Kabinesi'nin Tel Aviv'de toplanması planlanırken, Güvenlik Kabinesi üyelerinin de toplantı sonrasında bir araya gelmesi bekleniyor.

Her iki toplantının ana gündem maddesinin, Hamas ile olası esir takası ve geçici ateşkes olduğu belirtiliyor. İsrail tarafında bu gelişmeler yaşanırken, Fransız haber ajansı AFP, Hamas'ın İsrail ile yeni rehine takası anlaşmasına ön onay verdiğini duyurdu. Ayrıca, Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hamas ateşkes ve rehine takas teklifini pozitif karşıladı. Resmi yanıtı bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Hamas daha önce, kendilerine sunulan 3 aşamalı bir plan olduğunu açıklamıştı. Bu son gelişmeler, taraflar arasında olumlu bir atmosferin oluştuğunu ve müzakerelerin ilerlediğini gösteriyor. Ancak, resmi yanıtların beklenmesi ve detayların netleşmesi bekleniyor. Bu süreçte bölgesel ve uluslararası aktörlerin rolü de dikkatle izleniyor.

Editör: Ömer Faruk