Haber Merkezi - Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!" ifadelerini kullandı ve Erdoğan'a asgari ücret üzerinden yüklenerek dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 1993 yılında henüz belediye başkanı olmadan önce yaptığı, dönemin iktidarını eleştirmek için asgari ücret üzerinden çay-simit hesabını yaptığı bir videosunu paylaştı. Erdoğan'ın kendi sözleriyle 2024 yılındaki asgari ücreti hesaplamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a çay-simit hesabını hatırlattı.

HÜDA PAR'dan NATO'ya Eleştiri: Türkiye, Emperyalist Kararları Veto Etmeli HÜDA PAR'dan NATO'ya Eleştiri: Türkiye, Emperyalist Kararları Veto Etmeli

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına göre, kuru simidin fiyatının 15 TL olduğu bir dönemde, asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın hesaplamalarına atıfta bulunarak, "Bunların peşinden nasıl gideceksiniz?" diye sordu ve ekonominin kötü durumunu vurgulayarak sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu'nun paylaşımıyla birlikte, siyasi çekişme ve ekonomik sorunlar bir kez daha gündeme taşındı.

Editör: Ömer Faruk