Dünya

Kızıldeniz'de Tansiyon Yükseliyor: ABD Husilere Ait İki Balistik Füzenin Fırlatıldığını Açıkladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'in güneyine iki gemisavar balistik füze fırlattığını duyurdu. Uluslararası seyir güzergahına yapılan bu saldırı, bölgede tansiyonu artırırken, ABD tarafından alınan önlemler de merak konusu oldu.

Abone Ol

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'de faaliyet gösteren Husilerin Kızıldeniz'in güneyinde uluslararası seyir güzergahına iki gemisavar balistik füze fırlattığını açıkladı. CENTCOM'un sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, herhangi bir geminin hasar almadığı belirtilerek, saldırının uluslararası sularda gerçekleştiği vurgulandı.

Açıklamada, 18 Aralık tarihinde kurulan "Refah Muhafızı Operasyonu" kapsamında Kızıldeniz'de devriye gezen USS Laboon isimli savaş gemisinin, Husilere ait 4 insansız hava aracını düşürdüğü ifade edildi. Ancak bu olayda da herhangi bir yaralanma veya hasar olmadığı belirtildi.

Bu saldırıya ek olarak, Norveç bandıralı petrol tankeri M/V BLAAMANEN'in, Husilere ait İHA'nın saldırısından kıl payı kurtulduğu bildirilirken, Hindistan bandıralı, Gabon menşeili M/V SAIBABA isimli petrol tankerinin İHA ile vurulduğu ancak kimsenin yaralanmadığı ifade edildi.

Hindistan Donanması tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin açıkladığı geminin Hindistan değil Gabon bandıralı olduğu belirtildi. Gemide bulunan 25 kişilik Hint mürettebatın güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu olaylar, Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik 14. ve 15. saldırıları olarak kaydedildi. Bölgedeki gelişmeler uluslararası toplumun dikkatini çekerken, ABD'nin bu saldırılara karşı aldığı önlemler ve bölgedeki gerginlik yakından takip ediliyor.