Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak adına ücretsiz Spor Okulları ile çocuklara eğitim imkânı sunuyor. Kılavuz Gençlik modeliyle oluşturulan bu spor okulları, çocuklara paylaşma, adil rekabet ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı hedefliyor. 2023 yılında 9 farklı branşta faaliyet gösteren 128 spor tesisi ve 180 antrenör ile 44 bin 766 öğrenciye ulaşan Spor Okulları, kış döneminde de 96 tesiste devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın liderliğinde gerçekleştirilen Spor Şûrası ile Türk sporunun geliştirilmesi ve Kocaeli'de spor kültürünün oluşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca, çocukların fiziksel gelişimlerini takip etmek amacıyla bilimsel test ve ölçümlerle minik sporcuların yönlendirilmesi sağlanıyor. Bunun yanı sıra, Spor Eğitmenleri ve Antrenman Kaliteleri, Çocukların Takip ve Analiz Süreci, Ebeveynlerin Bilinçlenmesini Sağlayacak İletişim Çalışmaları gibi unsurlarla çocukların spor eğitiminden daha fazla verim alınabilmesi hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Kocaeli Spor Master Planı çerçevesinde şehir genelinde sporun daha etkin bir şekilde yayılması, çocuklara daha iyi eğitim imkânları sunulması ve spor kulüplerine potansiyel sporcular kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Spor okulu hizmeti sağlayan kurumlarla işbirliği içinde olunarak sporun daha geniş kitlelere yayılması ve çocukların doğru branşlarda yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, Kocaeli'de sporun geleceğini şekillendirmek adına önemli bir adım atılıyor ve spor okullarının daha etkili bir şekilde yönetilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Editör: Ömer Faruk