Dünya

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Maymun Çiçeği Virüsü: 570 Kişi Hayatını Kaybetti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) yılın başından bu yana 16 bin 700 doğrulanmış veya şüpheli maymun çiçeği vakası tespit edildi. Virüs nedeniyle 570'ten fazla kişi hayatını kaybetti.

Abone Ol

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) maymun çiçeği virüsü salgını, özellikle genç nüfus üzerinde ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. KDC Sağlık Bakanı Roger Kamba'nın açıklamalarına göre, bu yılın başından bu yana 16 bin 700 doğrulanmış veya şüpheli maymun çiçeği vakası tespit edildi ve bu vakalardan 570'ten fazlası ölümle sonuçlandı.

Salgın, Afrika kıtasında hızla yayılırken, 17 ülkeye ulaşmış durumda. Bakan Kamba, özellikle 15 yaş altı çocukların bu virüsten ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (Africa CDC) yapılan açıklamaya göre, kıta genelinde yılın başından bu yana toplam 18 bin 737 olası veya doğrulanmış maymun çiçeği vakası kaydedildi. Kongo Demokratik Cumhuriyeti ise bu sayının büyük bir kısmını oluşturarak, salgının merkez üssü olarak öne çıkıyor.

KDC'de 2024'ün başından bu yana 570'ten fazla ölüm kaydedilirken, salgınla mücadelede daha fazla uluslararası desteğe ihtiyaç duyuluyor. Yetkililer, salgının kontrol altına alınabilmesi için halk sağlığı önlemlerinin artırılmasını ve özellikle çocukların korunmasına yönelik çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyor.