Güncel

Konya'da Fay Hatları ve Deprem Riski: İlçe ve Semtler Hangileri?

Abone Ol

Konya'da Fay Hatları: Konya, Anadolu'nun kalbinde bulunmasıyla birlikte, deprem gerçeğiyle sık sık yüzleşmek zorunda kalıyor. Şehirde, AFAD ve Konya Valiliği tarafından yapılan araştırmalara göre, Akşehir, Tuzgölü, Ecemiş, Karaaömerler, Divanlar-Altınekin, Göçü, Cihanbeyli, Ilgın ve Altınekin gibi fay zonları mevcuttur.

Deprem Riski: Konya'da, AFAD ve Konya Valiliği tarafından hazırlanan afet risk azaltma planına göre, ilin %16'sı çok tehlikeli, %17'si tehlikeli ve %67'si tehlikesiz bölgelerde bulunuyor. Özellikle Akşehir, Doğanhisar, Ilgın, Tuzlukçu, Hüyük ve Yunak ilçeleri, çok tehlikeli deprem bölgeleri arasında yer alırken, Konya il merkezi tehlikesiz bölgede konumlanmaktadır.

Deprem Riskli İlçe ve Semtler: Konya'da, Akşehir, Doğanhisar, Ilgın ve Tuzlukçu gibi belirli ilçe ve semtler, jeolojik ve tektonik faktörlere dayalı olarak deprem riski taşıyan bölgelerdir. Bu bölgelerde, yerel yönetimler ve ilgili kuruluşlar tarafından alınması gereken önlemler sürekli olarak değerlendirilmekte ve güncellenmektedir.