Yalova

KPSS Lisans Sınavı İçin Geri Sayım Başladı: Yalova Valiliği'nden Kimlik İşlemleri İçin Özel Düzenleme!

KPSS Lisans Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı 14 Temmuz 2024 tarihinde saat 10:15'te yapılacak. Yalova Valiliği, sınav günü T.C. kimlik kartı işlemleri için nüfus müdürlüğünü açık tutacak.

Abone Ol

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan sınavın ilk oturumu 14 Temmuz 2024 tarihinde saat 10:15'te gerçekleştirilecek.

Adaylar, sınav giriş yerleri belgelerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alabiliyorlar. Sınava katılacak adayların, T.C. kimlik kartı ve sınava giriş belgesi ile sınava girmeleri gerekiyor. Adayların kimlik işlemlerini kolaylaştırmak adına önemli bir adım atan Yalova Valiliği, tatil günü olan pazar gününde de mesai yapılacağını açıkladı.

14 Temmuz 2024 Pazar günü saat 07:00 ile 14:30 arasında, sınava katılacak adayların T.C. Kimlik Kartı başvuru işlemleri için Yalova Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü açık bulundurulacak. Adayların, T.C. Kimlik Kart bedelini başvurudan önce yatırmaları ve son 6 ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile birlikte açık bulundurulan nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu düzenlemeyle, sınav günü herhangi bir kimlik sorunu yaşamamaları amaçlanıyor.