Dünya

Kürd Mühendisin Katkısıyla İnşa Edilen Dünyanın En Büyük Gemiği "Icon Of The Seas" Yolculuğuna Başlıyor!

Kürd mühendisin yapımında yer alan Dünyanın en büyük gemisi yolculuğuna başlıyor... Rojhılatlı Kürd mühendis Akam Alizade'nin de katkı sağladığı dünyanın en büyük gemisi "Icon Of The Seas," 1.5 milyar sterline mal olan projede başarıyla tamamlanarak ilk yolculuğuna çıkıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Dünyanın en büyük gemisi olan "Icon Of The Seas," 1.5 milyar sterlinlik yatırımla hayata geçirildi. Rojhılatlı Kürd mühendis Akam Alizade'nin de projede yer aldığı gemi, 250 bin ton ağırlığıyla efsanevi Titanik'ten beş kat daha büyük. Geminin yapımında başkanlık eden Akam Alizade, restoran kısmının tasarımından inşasına kadar sürecin liderliğini üstlendi.

Gemi, futbol efsanesi Lionel Messi ve Inter Miami takım arkadaşlarının katılımıyla resmen vaftiz edildi. İlk seferine çıkacak olan gemi, 27 Ocak'ta ABD'nin Miami kentinden Karayipler çevresine hareket edecek.

Akam Alizade, Rojhılat TV'de yaptığı açıklamada, gemide yer alan restoranın projesini kendisinin başkanlığında gerçekleştirdiğini belirtti. Restoranın 2700 kişiyi ağırlayacak kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Alizade, projenin kendisi için en büyük ve şirketinin aldığı en büyük proje olduğunu vurguladı.

Geminin özellikleri arasında dünyanın en büyük su parkı, 40 bar ve restoran, 15 metrelik şelale, mini golf sahası, buz pateni pisti gibi birçok eğlence alanı bulunuyor. Gemi, çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor; 6 adet çevreci sıvılaştırılmış doğalgaz motoruyla çalışıyor ve 7600 yolcu ile 2350 mürettebatı taşıma kapasitesine sahip. Gemide bir tırmanma duvarı, engelli parkuru, atari salonu ve karaoke bar gibi çeşitli eğlence seçenekleri de bulunmaktadır. Gemideki su kaydırağı ve havuzlar gibi olanaklar, yolculara geniş bir eğlence yelpazesi sunuyor.

Şirket, geminin ilk dört seferinin neredeyse tamamen dolduğunu açıkladı. Royal Caribbean internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Miami çıkışlı 7 gecelik Batı Karayip turu 3100 Dolar (yaklaşık 85 bin TL), 7 gecelik Doğu Karayip turu ise 2000 Dolar fiyatla satışta.