Abone Ol

Lizbon yenilgisi yönetime yazar: Frankfurt dejavusu yaşadık

Galatasaray'ın Lizbon deplasmanından mağlubiyetle ayrılması belki de çoğumuzun beklediği bir sonuçtu. Ancak Galatasaray ilk yarıda rakibinden çok daha iyiydi... Daha iyi pres yapan ve daha özgüvenli oynayan taraftı. Sadece, ilk yarıda oynanan oyun skor olarak karşılığını bulamadı. Leroy Sane’nin skor 1-1 iken 37. dakikada kaçırdığı pozisyonu gole çevirseydi belki de şimdi bambaşka bir maç konuşacaktık. Çünkü 1-1 iken daha iyi oynayan topu daha iyi kontrol eden taraf Galatasaray'dı. İkinci yarıda

Lizbon yenilgisi yönetime yazar: Frankfurt dejavusu yaşadık

Galatasaray'ın Lizbon deplasmanından mağlubiyetle ayrılması belki de çoğumuzun beklediği bir sonuçtu. Ancak Galatasaray ilk yarıda rakibinden çok daha iyiydi...

Daha iyi pres yapan ve daha özgüvenli oynayan taraftı. Sadece, ilk yarıda oynanan oyun skor olarak karşılığını bulamadı. Leroy Sane’nin skor 1-1 iken 37. dakikada kaçırdığı pozisyonu gole çevirseydi belki de şimdi bambaşka bir maç konuşacaktık. Çünkü 1-1 iken daha iyi oynayan topu daha iyi kontrol eden taraf Galatasaray'dı.

İkinci yarıda ise özellikle penaltı pozisyonu Galatasaray’ı oyundan düşüren sekans oldu. Lizbon da taraftarının desteğiyle daha konsantre ve daha coşkulu bir takıma dönüşmeye başladı. Galatasaray’da ikinci yarıda tamamen kontrolden çıkan bir takım kimliğine büründü.

Bu yenilgi yönetime yazar

Galatasaray’da sol bek oyuncusu Jakobs, bu akşam Lizbon’a karşı stoperde başladı. Çünkü Abdülkerim’in yedeği olmayan bir takımdan bahsediyoruz. Şampiyonlar Ligi’nin başlamasına bir hafta kala yönetim Bitshiabu transferini yapıyor. Leao da aynı şekilde geç yapılan bir transferdi. Galatasaray bugün savunmasız kaldı ve bu yenilgi tamamen yönetime yazar. Çünkü Okan Buruk, elindeki malzemeyle yine en iyi işi çıkardı diyebilirim özellikle de ilk yarıda.

Maçın geneline bakarsak; Galatasaray zor bir deplasmanda aslında kazanabileceği bir maç oynadı ancak ikinci yarıdaki performansı maçın gidişatını belirledi. Aynı şekilde Okan Buruk'u da eleştirecek olursak; bence yine her yenilgide olduğu gibi değişiklikler konusunda geç kaldığını düşünüyorum. Özellikle Leao veya Deniz Gül'ü daha erken alabilirdi. 3-1 iken almak yerine 1-1 veya 2-1 olduğu süreçlerde oyuna müdahale edilebilirdi.

Ayrıca hakem Espen Eksas’ın kararları da tartışmaya çok açıktır. Özellikle de penaltı pozisyonu ve Batrakov’a yapılan hareketlerde yanlış kararın verildiğini düşünen taraftayım.

Galatasaray, şimdi hızlı bir şekilde lige dönüp daha sonra Barcelona maçına çok iyi taktik bir plan yapmalıdır.