Haber Merkezi-Lazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonrasında yapılan müdahaleyle göçük altında kalan 4 işçi kurtarıldı.

İlçenin Kayaönü (Xamil) köyü mevkisinde bulunan özel bir krom madeninde meydana gelen göçük ihbarı üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Olay yerine giden Rûdaw ekibi, Erimli Belediye Başkanı Cihan Yılmaz ve işçilerden bilgi aldı.

Daha önce de bölgede göçük yaşandığını belirten Yılmaz, 3 işçinin kurtarıldığını ve dördüncü işçi olan Yunus Yaral'a da ulaşıldığını ve durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Yılmaz, bölgedeki maden faaliyetlerinin yıllardır devam ettiğini ve bölgenin Alacakaya, Palu ve Maden üçgeninde yer aldığını belirtti.

Başka bir madende çalışan ve yardıma gelen Mehmet Remzioğlu ise, bölgedeki diğer madenlerde tehlike olmadığını dile getirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ise olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı belirtildi.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, basına yaptığı açıklamada, özel krom madeni işletmesinde göçük ihbarı aldıklarını ve ekiplerin hızla bölgeye sevk edildiğini söyledi. 4 işçinin göçük altında kaldığının tespit edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

El Aksa İntifadası'nın 24. Yıldönümü El Aksa İntifadası'nın 24. Yıldönümü

Yapılan müdahalenin ardından madende kalan işçilerden Yunus Yaral, Ahmet Çelik, Zülfü Aydın kurtarıldı ve hastaneye sevk edildi.

Editör: Ömer Faruk