Filistin

Mahmud Abbas Gazze'ye gidecek mi?

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi'ni ziyaret etmekte kararlı olduğunu belirtti. Ziyaretin gerçekleşmesi için uluslararası kuruluşlar ve ülkelerle görüşmeler yapılıyor.

Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın din işlerinden sorumlu danışmanı Mahmud El-Habbaş, Sputnik'e verdiği demeçte, Mahmud Abbas'ın riskli olmasına rağmen Gazze'yi ziyaret etme konusunda kararlılığını vurguladı. El-Habbaş, BM, Arap Birliği, Mısır, Suudi Arabistan gibi birçok ülke ve kuruluşla ziyaretin gerçekleşmesi için görüşmeler yapıldığını belirtti.

Ziyaretin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırganlığını durdurmak ve bağımsız Filistin devletinin kurulması için uluslararası çabaların harekete geçmesini sağlamayı amaçladığını söyleyen El-Habbaş, İsrail'in bu ziyaretin önüne engel çıkarmaması için bilgilendirildiğini de ekledi.

Abbas’ın ziyareti konusunda İsrail'in olası engelleri karşısında BM Güvenlik Konseyi'ne başvurulacağını ifade eden El-Habbaş, "Her şeye rağmen Abbas, Gazze’yi ziyaret etmeye kararlı" dedi.